La Rambla ha viscut un dia de Nadal amb més seguretat del que és habitual. Després que dilluns transcendís l’existència d’una amenaça terrorista d’atropellament massiu en aquesta via (a la qual els cossos policials donaven una credibilitat mitjana), aquest dimarts ha continuat el reforç de seguretat a la zona. I s’hi han vist més imatges de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana fent, per exemple, controls a vehicles de grans dimensions com ara autobusos, autocars o furgonetes.

També ha continuat l’increment de la vigilància en altres zones on hi ha grans concentracions de persones com ara els entorns de la Sagrada Família, on agents dels Mossos d’Esquadra han revisat bosses d’alguns dels ciutadans que hi passejaven.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ja va dir aquest dilluns que es tractava “d’una amenaça més de les moltes que es reben, i que en totes s’actua, s’investiga i es treballa”. Tot i això, en aquesta ocasió els Mossos d’Esquadra es van adreçar, fins i tot, a l’associació Amics de la Rambla per informar-los i demanar-los que comuniquin a veïns i comerciants que extremin les precaucions.