Els panells lluminosos de les rondes han informat durant tot el dia de la restricció de circulació als vehicles pesants, que s’ha activat a les 16 h i ha estat vigent fins a les 22 h. A aquella mateixa hora també han començat els talls de trànsit , que s’han anat aplicant al ritme que els carrers s’omplien de gent.

La presència de la policia, tant dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana, ha estat extensa i evident en tot el recorregut. Ha estat un dispositiu emmarcat dins el nivell d’alerta terrorista de 4 sobre 5 i que ha seguit la línia de les mesures adoptades en la cavalcada del 2017.

Les mesures de seguretat per a la cavalcada de Ses Majestats han estat acordades per l‘Ajuntament de Barcelona i el Departament d’Interior de la Generalitat, seguint les indicacions de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. No són pas una novetat, perquè l’any passat ja hi va haver restriccions. Com és habitual en esdeveniments multitudinaris, aquest divendres s’ha activat en fase d’alerta el Pla d’actuació d’emergència municipal.