vacuna astrazeneca

(ACN) La Comissió de la Salut debatrà a la reunió d’aquest dimarts si s’endarrereix vuit setmanes la segona dosis de la vacuna contra la covid per als menors de 80 anys. Un plantejament que des de la Generalitat ja s’havia plantejat i demanat al Ministeri de Sanitat.

Des del Departament de Salut defensen que, si s’endarrereix la segona dosi, hi haurà més disponibilitat de vacunes per tal de poder immunitzar amb una primera dosi més gent de manera més ràpida. Experts com la cap d’Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, fa temps que defensen que caldria valorar estudis que aconsellen endarrerir l’administració de les segones dosis de les vacunes.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va recordar la setmana passada a la consellera de Salut, Alba Vergés, la importància de les segones dosis de les vacunes contra la covid. Darias ho va afirmar després del Consell Interterritorial de Salut, quan va demanar a Vergés un estudi impulsat per la conselleria que situa en un 50 % la protecció amb la primera dosi de Pfizer i en un 80 % quan la pauta és completa per tal d’estudiar en profunditat el tema. Llavors, Darias, no va tancar la porta a aquesta opció però tampoc no es va mostrar obertament favorable.