Ja està en marxa l’oficina d’atenció al ciutadà dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana al carrer d’Aragó. L’espai, situat en un edifici a la confluència amb el carrer de Girona, substitueix el que va funcionar a la plaça de Catalunya i que va tancar l’any 2017. A la comissaria s’hi integrarà també la Guàrdia Urbana i, per això, a l’acte d’inauguració hi ha assistit, a més del conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle.

Les comissaries compartides, en projecte

Segons han explicat els responsables policials, es tracta de l’inici d’un projecte de comissaries compartides entre els dos cossos policials i que neix amb una visió de “policia de Barcelona”. És a dir, que qualsevol ciutadà pugui fer una denúncia si ha estat víctima d’un delicte, independentment de si l’agent que l’atén és un mosso d’esquadra o de la Guàrdia Urbana.

L’oficina tindrà un servei permanent durant tot l’any amb un horari d’atenció al públic de dilluns a divendres, de 7.30 a 20.30 h, i els caps de setmana, de 9 a 21 h, i disposarà de servei de traducció. De moment, hi haurà disponibles quatre locutoris per atendre els ciutadans.

Una obertura amb llargues negociacions

Les converses entre l’Ajuntament i la Generalitat per obrir aquesta oficina van començar fa molts mesos. En un primer moment semblava que a la Junta Local de Seguretat s’havia arribat a un acord per obrir una comissaria a la plaça de Catalunya, després que tanqués la que hi havia. Però aquesta opció va quedar finalment descartada.