La Plataforma Unitària pel Talia celebra que aquest any s’hagi desencallat definitivament la compra del solar amb l’inici de l’expedient perquè es determini el preu just de l’adquisició, però es mostra decebuda amb l’Ajuntament.

L’anunci que a partir de l’any vinent el solar acollirà de forma temporal pisos prefabricats APROP considera que ha posat en un segon pla el projecte cultural, i més encara quan el districte de l’Eixample ha anunciat que es farà un projecte participatiu per determinar quins equipaments acollirà el solar de l’antic Talia de forma definitiva. Considera que fa anys que ja hi ha consens. Una sala de teatre, creu la plataforma, ha de ser un fet, en memòria del Talia.

Boicot a l’Ajuntament si no es fa el teatre

La plataforma veïnal fa 20 anys que reclama un teatre i considera que ara que es faran pisos seria una ocasió per definir també com i quan es farà la sala cultural. A més, considera que el solar hauria d’acollir el Centre Cívic Cotxeres Borrell actual. D’aquesta forma es podria fer servir l’edifici de les Cotxeres per ampliar l’Escola Ferran Sunyer, que ha quedat petita, i afegir-hi una escola bressol.

Suport als veïns dels edificis afectats

Des que es va enderrocar l’antic teatre fa més de 30 anys, els veïns de les finques contigues asseguren que tenen problemes d’humitat al soterrani i nius de coloms a les parets mitgeres que donen al solar. Ara es troben que s’han de fer càrrec d’arreglar els desperfectes.

Asseguren que representants del districte de l’Eixample els van proposar que fessin una denúncia a l’Agència de Salut Pública de Barcelona, però la resposta que han rebut és que s’han de fer càrrec ells mateixos en un termini de dos mesos, amb l’agreujant, afegeixen, que els multaran amb 3.000 euros si no ho fan en aquest termini. La Plataforma Unitària pel Talia dona suport als veïns afectats.