El Consell Interterritorial de Salut ha acordat aquest dimecres descartar l’administració de les vacunes d’AstraZeneca a les persones majors de 55 anys fins que no hi hagi “evidències científiques” que ho aconsellin. Ho ha assegurat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la compareixença posterior a la reunió amb tots els consellers de salut de les comunitats autònomes.

Darias ha concretat que, ara per ara, se seguirà aplicant el mateix criteri de “prudència” amb què es va planificar l’administració del vaccí d’aquest laboratori, ja que, ha recordat, els assajos es van fer amb persones menors de 55 anys.

Amb tot, la titular espanyola de Sanitat ha detallat que si s’acorda administrar-lo als majors de 55 anys, ho decidiran “la Comissió de Salut Pública i la de Vacunació”.

Canvis a partir de l’abril?

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha matisat que “hi ha un estudi en marxa als Estats Units” per avaluar la idoneïtat d’aquesta vacuna en els majors de 55 anys.

En aquest sentit, ha explicat que “abans de l’abril no n’obtindrem els resultats”, per la qual cosa, ha prosseguit, “quan coneguem aquests resultats els sotmetrem a les comissions [de Salut Pública i de Vacunació], sempre amb l’evidència científica“, tot i que la Generalitat ja n’era partidària.

Una altra evidència

Una altra de les evidències, i que la titular de Sanitat ha repetit fins a una desena de vegades, és que de cara a les vacances de Setmana Santa es descarta relaxar els confinaments perimetrals entres comunitats autònomes: “L’objectiu del Govern és salvar vides, no pas setmanes“, ha reiterat.