lgtbi bandera

Aquest dijous, quatre dies abans del 8-M, l’Observatori contra l’Homofòbia estrenarà una línia de WhatsApp adreçada exclusivament a les dones del col·lectiu LGTBI. El servei estarà actiu els primers dijous de cada mes, entre les 18 i les 20 h, a través del número 699 901 651. Les usuàries trobaran a l’altra banda dones activistes i professionals del voluntariat de l’OCH, amb la intenció que “qualsevol mena de discriminació no quedi en el silenci” ni tampoc impune.

Eines contra la lesbofòbia i bifòbia

La línia s’obre després d’estudiar i comprovar que en el conjunt de casos denunciats d’LGTBI-fòbia a Catalunya el registre d’incidències contra lesbianes i dones bisexuals és menor. L’entitat argumenta que es deu a una doble discriminació: pel fet de ser dona i per formar part del col·lectiu LGTBI.

En cap cas volen que les agressions quedin impunes, després que el 2020 van detectar un increment dels casos d’un 20 %. Per això, creuen que “és molt important donar eines específiques que facilitin la denúncia de les violències vers les dones lesbianes i bisexuals”, assegura Eugeni Rodríguez, president de l’entitat.

Un espai per a dones lesbianes i trans

El servei també vol “construir un espai per a dones lesbianes i trans, en el qual poder ser acompanyades per altres dones”, explica Júlia González, graduada en sociologia i coordinadora del servei. Es tracta de construir “un espai en el qual poder expressar els nostres malestars i denunciar les discriminacions viscudes.