(ACN) El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha comparegut aquest dimecres en la Diputació Permanent del Parlament per parlar dels aldarulls dels darrers 15 dies. Segons el conseller, existeix una “amalgama” de perfils i grups entre els manifestants i els qui causen incidents. El grup majoritari, segons Sàmper, entre els “oportunistes” que causen danys i saquejos són “joves de carrer”.

Diferents procedències

Pel conseller d’Interior, els causants de les destrosses i el pillatge acostumen a buscar l’enfrontament amb la policia amb tàctiques de “guerrilla urbana”. El perfil dominant és el de “joves del carrer, alguns d’origen estranger i amb antecedents de delinqüència habitual i comuna”, ha assenyalat.

Els protocols de la Brimo, en breu

Sàmper també ha aprofitat la compareixença per recordar el compromís del seu departament a fer públics els protocols d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra, perquè els pugui conèixer el conjunt de la ciutadania i les entitats. “Estaran a la llum pública molt en breu”.

El canvi de model policial pot esperar

Els conseller d’Interior també ha volgut parlar de la possibilitat de revisar el model policial català. Sobre això Sàmper ha reiterat que cal fer-ho al Parlament, amb la premissa de comptar amb experts i models d’altres països occidentals en els quals emmirallar-se.

Operatiu dels Mossos d'Esquadra a la manifestació del 27 de febrer

Balanç de les manifestacions

En la mateixa compareixença el conseller també ha volgut fer balanç de les dues setmanes de mobilitzacions. Segons dades del govern, hi han participat més de 41.000 manifestants, que, segons el conseller, han cremat 375 contenidors, i fins a 152 locals comercials han estat danyats.

En el balanç també s’especifica que hi hagut 73 agents de l’ordre lesionats, 27 manifestants ferits i 136 detinguts. Entre aquests detinguts hi ha les vuit persones acusades de la crema d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana.