ema avala janssen

(ACN – redacció) L’Agència Europea de Medicaments manté l’aval a la vacuna de Janssen després de detectar-se vuit casos de trombosi entre els set milions de persones immunitzades als Estats Units. Tal com va passar amb el fàrmac d’AstraZeneca, el regulador europeu reconeix que les trombosis “són efectes secundaris infreqüents” i destaca que els beneficis de la vacunació superen els riscos.

146.000 dosis pendents d’administrar

L’anunci de l’EMA hauria de permetre desbloquejar les 146.000 dosis de la vacuna Janssen que van arribar la setmana passada a l’estat espanyol. A més, la farmacèutica ha anunciat aquest dimarts que està “preparada per reactivar” les entregues a la Unió Europea, sense concretar si podrà repartir abans de juny els 55 milions de dosis pactades inicialment.

La suspensió de la vacunació amb Janssen

L’agència de Salut dels Estats Units va recomanar a principis de la setmana passada la suspensió de la vacuna Janssen després de detectar uns casos estranys trombosi entre gairebé set milions de vacunats. Arran d’aquesta decisió, Johnson & Johnson va paralitzar les entregues a la UE i va demanar als estats membres que no administressin les dosis rebudes, tot i que el vaccí monodosi tenia el vistiplau del regulador europeu des de mitjans de març.

Sanitat, a l’espera que Janssen es pronunciï per començar a repartir dosis 

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat que està a l’espera que Janssen es pronunciï per començar a repartir dosis del vaccí a les autonomies. En una compareixença aquesta tarda al Senat, Darias ha dit que està preparada per començar a repartir les dosis a les autonomies de forma “immediata” quan la companyia retiri la recomanació. La titular de Sanitat ha recordat que no s’han començat a administrar les dosis per la recomanació de la farmacèutica. I en aquest sentit el govern espanyol “no ha aturat res”.

Primera vacuna monodosi

El vaccí de Janssen, aprovat l’11 de març, s’administrarà a les persones de 70 a 79 anys i suposarà un impuls en la campanya de vacunació, ja que és l’únic que amb una sola punxada garanteix la immunitat contra la covid-19.

Comparteix a: