Teatre Romea

El govern de la Generalitat ha aprovat una línia d’ajuts de 7,2 milions d’euros per compensar les pèrdues econòmiques provocades per la cancel·lació d’entrades fruit del confinament comarcal. La portaveu en funcions, Meritxell Budó, assegura que amb aquests ajudes el govern vol “protegir el teixit cultural i donar-li tot el suport necessari”. Els diners, afirma, volen “contribuir a pal·liar les pèrdues imprevistes” que va provocar passar del confinament perimetral de Catalunya al comarcal i “evitar la fallida del sector”.

Durant aquests últims dies, els teatres han reclamat amb insistència un salconduit cultural perquè el públic es pogués saltar el confinament comarcal i evitar l’allau d’anul·lacions que han patit.

Quan i com es podran rebre els ajuts?

Els destinataris d’aquests ajuts inclouen titulars, tant públics com privats, d’espais escènics afectats per les limitacions de mobilitat. També les companyies, i els artistes i els treballadors de la cultura de festivals que han estat cancel·lats, també als promotors i les sales d’exhibició de cinema.

Totes aquestes línies de subvenció es convocaran durant el mes de maig. Dels 7,2 milions, quatre es tramitaran a través de l’Oficina de Suport de la Iniciativa Cultural, i 3,2 milions a través de l’Institut d’Empreses Culturals. Aquests ajuts s’afegeixen als que ja s’han posat en marxa durant la pandèmia per al sector cultural, i que inclouen el tancament forçós de sales de cinema i els ajuts per les limitacions d’aforament.