Vacunació massiva contra la covid-19 a Catalunya

(ACN). La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que les primeres dosis de la vacuna Janssen que arribaran a l’estat dimecres a primera hora es destinaran a persones d’entre 70 i 79 anys. D’aquesta manera, aquestes vacunes se sumaran a les de Pfizer i Moderna, que també s’administren al mateix grup d’edat. La vacuna de Janssen és la primera d’una sola dosi, el que permetrà agilitzar substancialment la vacunació de les persones grans. A Catalunya està previst que arribin unes 24.000 dosis en aquesta primera partida.

Segons Darias, ara per ara ja hi ha més de 10 milions d’espanyols amb una dosi administrada, i més de tres milions de persones tenen la pauta completa. Aquesta setmana les vacunes de Pfizer aniran destinades al reforçament de la segona dosi dels majors de 80 anys.

La segona dosis d’AstraZeneca als menors de 60 anys, per decidir

La ministra no ha aclarit quina decisió adoptarà el seu ministeri respecte a la segona dosi per a les persones de menys de 60 anys que han rebut la vacuna AstraZeneca, ara reservada només a persones amb una edat superior. Segons Darias, el ministeri està “analitzant diversos escenaris” i donarà a conèixer la decisió en el futur.

La ministra s’ha centrat en les grans xifres i ha recordat que l’Estat rebrà 38 milions de dosis de vacunes contra el covid aquest segon trimestre del 2021. A l’abril, segons la ministra, ja s’estan rebent 1,2 milions de dosis de vacuna cada dilluns i, per tant, “el ritme de vacunació es va accelerant”.