vacuna janssen

(ACN/redacció) L’Agència Europea de Medicaments (EMA) emetrà una recomanació la setmana que ve sobre la vacuna de Janssen, en el marc de la investigació sobre la seva possible relació amb casos de trombosi. Després que l’agència de Salut dels Estats Units recomanés la suspensió de la vacunació amb Janssen, ara l’EMA ha accelerat la seva investigació i per tenir una primera recomanació els propers dies. Mentrestant, però, el regulador europeu manté la confiança en el vaccí produït per Johnson & Johnson i insisteix que “els beneficis de la vacuna són superiors als riscos dels efectes secundaris”.

En un comunicat, l’EMA remarca que està treballant “de prop” amb les autoritats sanitàries dels Estats Units, que aquest dilluns van recomanar aturar el subministrament de la vacuna per sis casos “estranys” de trombosi en gairebé set milions de vacunats.

146.000 dosis paralitzades a Guadalajara

Malgrat la paralització de la distribució anunciada per la farmacèutica, el Govern espanyol ha rebut aquest dimecres 146.000 dosis de la vacuna, segons han informat fonts del Ministeri de Sanitat. Les dosis quedaran paralitzades al magatzem central de Guadalajara, d’acord amb les indicacions de la mateixa farmacèutica, que ha recomanat als estats que conservin les dosis de cada país i no les utilitzin fins que es pronunciï el Comitè per a l’Avaluació de Riscos de Farmacovigilància Europeu (PRAC) de l’EMA.

D’acord amb això, a Catalunya la vacuna no es començarà a administrar fins, com a mínim, la setmana vinent.

El president de l’executiu central, Pedro Sánchez, ha apuntat aquest dimecres que es mantindrà el calendari de vacunació malgrat l’aturada de Janssen, i que s’assolirà el 70 % de vacunats a finals del mes d’agost.