El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, afirma que ha parlat amb el primer ministre japonès, Shinzo Abe, i estan d’acord que “no volem ajornar novament els jocs, l’estiu del 2021 és la darrera opció“. El desconeixement de quina serà l’evolució del coronavirus l’estiu de l’any que ve afecta directament el primer esdeveniment esportiu mundial.

 

Els jocs no es poden canviar cada any

Bach ha dit en una entrevista a la BBC que “no es pot canviar cada any el calendari esportiu mundial, no podem tenir els atletes vivint en la incertesa, no podem tenir 3.000 o 5.000 persones treballant sempre en un comitè organitzador dels mateixos jocs”.

 

 

Una decisió sense precedents

Quan la crisi del coronavirus va passar a ser pandèmia mundial, la reacció del Comitè Olímpic Internacional i els organitzadors de Tòquio 2020 va ser ajornar l’esdeveniment. Era el 24 de març i amb més d’un any d’antelació van decidir que els jocs mantindrien el nom de Tòquio 2020 però que es farien entre el 23 de juliol i el 8 d’agost del 2021. Dos mesos després la preocupació continua: el Japó té més de 17.000 infectats i 797 morts en aquest moment.