El Departament de Salut proposarà al Procicat que les reunions siguin de sis persones com a màxim i no de 10, tal com és actualment. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha lamentat que l’increment dels contagis a Catalunya després de les vacances s’ha produït abans del previst: “Sabem que prenem aquesta decisió aviat, però creiem que hem d’actuar de manera ràpida i proactiva“. La nova limitació per a les trobades socials podria arribar aquest dimecres o divendres.

La majoria dels brots detectats després de les vacances, ha dit Argimon, són “bàsicament intrafamiliars”. Ara bé, la nova mesura també busca evitar reunions de moltes persones a indrets públics com bars, restaurants i terrasses. “Si venen vuit persones a un restaurant, haurem de dir que no”, ha assegurat el secretari de Salut Pública. Sobre les reunions en l’àmbit privat, Argimon admet que “dependrà de cadascuna de les persones”.

Argimon defensa que prohibir les reunions de més de sis persones aconseguirà crear “grups estables” que siguin “segurs” a l’hora de realitzar activitats: “El risc epidemiològic succeeix quan es barregen grups”. Si la mesura no acaba resultant efectiva per reduir els contagis, Salut s’ha compromès a retirar-la.