(ACN) La Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el Departament d’Interior per incomplir el deure de protegir els Mossos dels riscos laborals derivats del coronavirus.

El tribunal declara que és d’aplicació al cos policial la normativa d’aquest tipus de riscos i condemna Interior a fer l’avaluació corresponent i a planificar l’activitat preventiva de tots els llocs de treball dels Mossos. També l’obliga a incloure la valoració dels riscos biològics i bacteriològics.

D’aquesta manera, els magistrats han estimat parcialment la denúncia del sindicat policial USPAC, que acusava el Departament de no procurar als agents el material de protecció necessari, d’amagar baixes laborals i de reincorporar agents sense PCR negativa.

Un 14 % dels mossos, afectats per la covid-19

Segons la USPAC, la sentència declara provat que en dos mesos la covid-19 va afectar prop de 3.000 agents, gairebé un 14 % de tota la plantilla, i declara “il·legal” que entre el 10 de març i l’1 d’abril no es fessin proves PCR abans de reincorporar policies de baixa per covid-19.