El periodista Carles Garcia presenta al programa ‘reset’, de betevé, les transformacions de la ciutat arran de la crisi del coronavirus. Un dels canvis que hi ha hagut són les cues que s’observen fora dels establiments com a la peixateria o la fruiteria.

Per garantir les distàncies de seguretat, molts petits comerços veuen com l’exterior dels locals s’omplen de llargues files de persones que esperen el seu torn. Aquest fet pot provocar, en un primer moment, una sensació d’angoixa i estrès, ja que el client no té ganes d’esperar per comprar el producte que necessita. Durant el confinament els comerços que més han patit llargues cues són els locals de serveis, centres de salut o administracions de loteria.

Els estancs, grans beneficiats de la pandèmia?

Un dels establiments on s’ha observat més cues és als estancs. La principal hipòtesi seria que aquests petits comerços s’han beneficiat del confinament perquè el nombre de fumadors ha crescut. Un plantejament, però, que no és cert o almenys no hi ha dades oficials que el confirmi.

La raó principal que ens fa veure llargues cues als estancs és que són espais habitualment molt petits. No són grans locals, com podria ser una fleca o una fruiteria. És per això que l’aforament està encara més limitat i es formen llargues cues a l’exterior. Un dels consells per evitar esperes és evitar comprar en hores punta o encarregar la compra en una botiga de confiança.