escola Diputació voreres pacificació entorns

Eixample Respira reclama un programa per ampliar l’espai d’accés als centres escolars similar al que s’ha implantat per eixamplar les terrasses de bars i restaurants durant la pandèmia de coronavirus. En un comunicat, l’entitat considera un “greuge comparatiu” que, en tres mesos, s’hagin aconseguit 2.000 ampliacions de terrasses, mentre que el programa Protegim les escoles té previst actuar aquest any en un 2,7 % dels centres escolars de la ciutat.

L’ampliació de terrasses és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament i el Gremi de Restauració perquè els establiments puguin mantenir l’aforament tot i les restriccions per la pandèmia. La majoria d’ampliacions s’han aconseguit guanyant espai a la calçada i traient places d’aparcament. En aquesta mateixa línia, Eixample Respira reclama una actuació similar a les escoles i instituts de la ciutat. Consideren “inacceptable” que “en les entrades i sortides de les escoles no s’hagi actuat amb la mateixa celeritat amb què s’ha fet en les terrasses de bars i restaurants per guanyar espai”.

Seguretat, dins i fora dels centres escolars

Afegeixen que no serveix de res que les escoles apliquin tots els protocols a l’interior dels centres i “facin un enorme esforç per garantir que els grups de convivència estable no es barregin”, si a les entrades i sortides dels centres, “les famílies no poden garantir la distància de seguretat per manca d’uns escolars pacificats”.

L’entitat conclou que “preservar l’economia no pot ser més prioritari que preservar la salut” de les famílies. I insta l’Ajuntament a “actuar urgentment” per guanyar espai públic als entorns dels centres escolars i evitar les aglomeracions. “Si només transformant 1.300 places d’aparcament de vehicles particulars s’ha pogut ampliar 2.000 terrasses de bars i restaurants en un termini molt breu de temps, la viabilitat de fer-ho massivament amb els entorns escolars és evident”, diuen en el comunicat.