Al voltant de mig miler de facultatius MIR s’han concentrat aquest dimarts a la tarda davant l’Institut Català de la Salut, a la cantonada de la Gran Via amb el carrer de Balmes. A les 17 h els manifestants han tallat el trànsit a l’altura del carrer de Balmes i s’han assegut en mig de la calçada per bloquejar la circulació dels cotxes. Les consignes dels metges interns han estat missatges clars: “Sense residents no hi ha sanitat” i “La teva salut, la meva formació”.

Segons dades del sindicat Metges de Catalunya, la mobilització ha tingut un seguiment del 91 %, una xifra pròxima al 90 % que va tenir la protesta d’aquest dilluns. En canvi, el Departament de Salut ha rebaixat les dades de participació de la vaga fins al 40 %.

mir

Sense acord la reunió a Treball

Representants dels metges residents s’han reunit al Departament de Treball amb l’Institut Català de la Salut i les patronals del sector, però la trobada ha acabat sense acord. El portaveu dels MIR, Àlex Mayer, ha dit que han començat a rebre “propostes concretes sobre alguns dels punts”, però ha lamentat que “en la seva immensa majoria són pilotes fora”. En el tema retributiu assegura que els han ofert “una millora que és anecdòtica, de pràcticament un euro i mig al dia”.

Els residents han avisat el Departament de Salut i les patronals empresarials de la xarxa sanitària concertada que “la mobilització continuarà mentre no hi hagi una proposta que millori de manera inequívoca la qualitat formativa i les condicions laborals i retributives del col·lectiu”. De fet, la vaga continuarà aquest dimecres amb una concentració a les 12 del matí a la plaça de Sant Jaume. Per a la setmana vinent els MIR han registrat una altra convocatòria de dilluns a divendres.