L’ampliació de l’aforament fins al 70 % dels equipaments culturals afavoreix sobretot teatres i cinemes. Els espais on se celebren concerts, però, asseguren que en queden exclosos perquè, generalment, no tenen llicència de sala de concerts, sinó que disposen d’una llicència de sala de festes i espectacles, que actualment tenen prohibit obrir per les mesures de seguretat per evitar contagis de coronavirus.

“Ens plantegem obrir amb les limitacions i les distàncies, però el que és fonamental ara és poder obrir els locals”, diu Carmen Zapata, portaveu del sector musical de la plataforma Actua Cultura Segura. Per Zapata, la normativa reflecteix un “desconeixement absolut del sector de la música”. El sector espera que properament la Generalitat rectifiqui perquè les sales de festes puguin obrir per fer-hi concerts amb les limitacions que s’estableixin per a la resta d’activitats culturals.

Teatres i cinemes s’han mostrat satisfets, tot i que consideren que la mesura arriba tard i que és insuficient: “De la cultura sempre es pensa que se’n pot prescindir perquè no és prou essencial”, comenta Pep Planas, membre de la junta de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.