El Departament de Salut ha enviat prop de 5,5 milions de missatges SMS amb l’objectiu d’alertar la població sobre com protegir-se davant de possibles contagis de coronavirus. Aquesta és una nova tècnica de comunicació a través de la qual s’espera aconseguir més implicació de la ciutadania, així com facilitar l’accés a algunes informacions relacionades amb la covid-19.

El missatge inclou un enllaç a través del qual es pot accedir a la pàgina web de Salut on s’hi destaquen algunes recomanacions com, per exemple, “la importància d’extremar la precaució en els dies vinents” per l’increment de casos a tot el territori. A més, s’informa sobre l’ús de mascareta, el rentat de mans, la distància entre persones i la necessitat de ventilar els espais tancats. També s’insisteix en què cal evitar aglomeracions, fer teletreball sempre que sigui possible i extremar les mesures si ens relacionem amb persones que no siguin del grup de convivència. Pel que fa a les persones més vulnerables, el missatge potencia la idea de no sortir de casa si no és estrictament necessari.

Qui ha rebut el missatge?

En un primer moment els missatges s’han enviat, principalment, a persones vulnerables i d’edat avançada. En total un 1,4 milions de ciutadans. Posteriorment s’ha enviat a la resta de persones de qui Salut té el contacte de telèfon mòbil.

Com rebre l’SMS?

Si un ciutadà no ha rebut l’SMS, pot ser que Salut no disposi del seu número de telèfon mòbil. En aquest cas, es poden actualitzar les dades al CAP, -aprofitant si tens una visita-, a través del web de La Meva Salut o al 061. A més, qui no disposi de targeta sanitària de CatSalut també pot inscriure’s per rebre aquests missatges a través del web.

Més informacions a través del mòbil

En un futur proper, Salut enviarà diferents informacions a través de missatges SMS. Per exemple, informarà sobre la campanya de vacunació contra la grip o sobre resultats mèdics. A més, els casos sospitosos i positius de coronavirus també rebran un SMS perquè puguin comunicar els seus contactes estrets. D’aquesta manera es vol agilitzar el rastreig per aïllar-los i tallar la cadena de transmissió.