hotel salut Melià
(ACN) El projecte Hotels Salut de Barcelona ha estat seleccionat com a finalista a dos premis internacionals com a millor iniciativa de compromís ciutadà i públic durant la covid-19. D’una banda, està nominat als City Nation Place Awards en la categoria de millor implicació ciutadana, que reconeix actuacions que posen en valor el factor ciutadà, estratègies per promoure “l’orgull cívic” durant la pandèmia o accions que impliquin activament la ciutadania en la recerca i comunicació de l’essència de la destinació. Els projectes guanyadors es coneixeran el 12 de novembre. La segona nominació ha estat als premis Responsible Tourism Awards de la World Travel Market, un acte que aplega anualment a Londres agents del sector turístic internacional.

Collboni: “És un premi molt merescut”

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha destacat la “solidaritat i compromís” dels hotels amb la gestió de la crisi de la covid-19 i ha assegurat que es tracta d’un premi “molt merescut”. “Tots els barcelonins podem estar orgullosos de tenir uns hotels que van posar a disposició les seves instal·lacions, al servei de la gent que més ho necessitava”, ha manifestat.

Més de 2.500 habitacions

La iniciativa Hotels Salut va posar a disposició de la gestió sanitària més de 2.500 habitacions de 18 hotels de la ciutat per alleujar la pressió d’ingressos en els centres hospitalaris, tant per atendre pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics, pacients autònoms o pacients que no podien fer aïllament a casa per les dificultats del seu entorn, com també hotels per al descans i suport del personal sanitari.