Els cribratges massius de coronavirus també es faran a Barcelona. El Departament de Salut ha confirmat que les proves PCR es faran en dos barris de Barcelona, en concret Torre Baró i Besòs. La gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, ha explicat que s’està treballant per fer-ho en aquests barris “perquè són els dos amb les incidències més altes”.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que “se n’estan tancant tots els detalls tècnics”, per la qual cosa no ha confirmat si les proves s’adreçaran, per exemple, a una franja d’edat concreta o si hi ha algunes zones de cada barri que n’estiguin especialment afectades. El que sí que ha dit és que les proves començaran aquest cap de setmana al barri de Torre Baró, i la setmana que ve al Besòs.

Tot i que el Departament de Salut considera que la situació epidemiològica evoluciona favorablement a la ciutat, remarca també que el percentatge de positius encara és massa alt. L’objectiu, ara, és abaixar la corba de contagis i per aconseguir-ho les proves PCR són un factor clau. En aquest sentit, la consellera Vergés ha afirmat que “no importa només l’estabilització de la pandèmia sinó tenir la capacitat de reduir [el nombre de contagis]”.

Vergés ha explicat que les intervencions es van fent “segons les circumstàncies i les dades que anem veient”. Per la titular de Salut, l’important és “actuar al més aviat millor” i “ser proactius” per tal de revertir les tendències i “acabar doblegant les corbes”. Tot i això, en un context en què la població no està confinada, ha afirmat que la gestió és “difícil” i que cal “trobar els equilibris”.

D’aquesta manera, Barcelona se suma a altres ciutats on ja s’han fet cribratges massius. Les proves PCR van començar a estendre’s la setmana passada al Vallès, en concret a Ripollet, Sabadell i Terrassa, amb l’objectiu de detectar positius asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió. També se n’han fet a Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet.