L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat que hi ha tres agents de la Guàrdia Urbana que han donat positiu en coronavirus en només 15 dies. A més, hi ha 13 agents aïllats a l’espera que se’ls practiqui la prova PCR. Els sindicats policials reclamen protocols de seguretat més eficients i creuen que després del confinament aquests s’han relaxat.

El sindicat CSIF  reclama patrulles i equips de feina fixos per facilitar les quarantenes preventives en cas que es detectin positius i denuncien que els testos serològics no són prou fiables. El sindicat ha anunciat que portaran el cas a Inspecció de TreballSAPOL va més enllà i demana el tancament de la unitat de platges. De fet, expliquen que “ja vam dir que aquest any no tenia sentit, però ara encara menys perquè no es pot garantir la seguretat dels treballadors”.

L’Ajuntament defensa que el protocol de contagis el defineix Catsalut i l’hospital de referència, i que el protocol de neteja, que consisteix en la desinfecció immediata dels espais i equipaments des del primer símptoma, és el mateix des del mes de març. Pel que fa als canvis de companys recorda que en període de vacances es fa més difícil mantenir els grups estables. El consistori ha anunciat aquest dilluns que als agents que treballin aquesta setmana a la unitat de platges se’ls farà el test PCR durant tres dies encara per determinar.

Més positius

Més enllà del grup de platges, en conjunt, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha registrat 16 positius i té 105 agents aïllats per haver estat en contacte amb un malalt.