terrassa cafeteria xavi calvo
Foto: Xavi Calvo

La situació epidemiològica de Barcelona evoluciona favorablement. Un bon exemple n’és la taxa de contagi, que segons ha anunciat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha baixat per sota de l’1. Més concretament se situa en 0,98. Tot i això, Argimon ha fet una crida a la ciutadania per aconseguir que aquest índex segueixi la línia descendent.

La taxa de casos confirmats a la ciutat també ha disminuït, però Salut Pública alerta que encara s’han de fer més proves PCR perquè el percentatge de positius encara és massa elevat.

Millora la situació epidemiològica a Catalunya

Segons Argimon, “la situació epidemiològica a Catalunya va millorant de mica en mica”. No obstant això, igual que a Barcelona, la taxa de reproducció encara hauria de baixar més i situar-se per sota de l’1. Pel que fa al percentatge de positius, al territori català està al voltant del 8 %, una dada que, segons Argimon, continua sent elevada.

Salut farà 9.000 PCR al Vallès

Un dels punts que més preocupa ara mateix els responsables de Salut Pública és el Vallès, tant Oriental com Occidental, on els darrers dies hi ha hagut un augment important dels casos de covid-19. Per evitar que el virus s’escampi, Argimon ha anunciat que es faran cribratges massius a la població. Començaran dimecres a la tarda amb la col·laboració dels ajuntaments. Està previst fer 9.000 PCR des de dimecres i fins a finals de setmana amb la intenció de frenar la transmissió del virus abans d’haver d’aplicar mesures restrictives.

Cerca activa de casos

Argimon ha justificat els cribratges massius i ha dit que cal una estratègia de cerca molt més activa dels casos positius. El secretari de Salut Pública ha anunciat que els propers dies també s’estendrà a altres territoris importants de Catalunya i ha confirmat que Catalunya demanarà l’accés a l’aplicació Radar Covid per detectar els contactes dels casos positius de coronavirus. “Qualsevol ajuda és bona”, ha dit.