Marc Serra (BComú) i Laia Bonet (PSC)

L’última paraula sobre la cessió del superàvit municipal a l’Estat encara no s’ha escrit. Si l’alcaldessa, Ada Colau, aquest dimarts ha descartat donar els estalvis de l’Ajuntament a l’executiu de Pedro Sánchez, el PSC ho ha matisat. La tercera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, afirma que el govern de la ciutat prendrà la decisió al setembre, quan es reuneixi en comissió.

Bonet n’ha parlat a Twitter i, en la mateixa piulada, reconeix que l’acord entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el govern espanyol “té marge de millora”. Recorda que encara està pendent de tramitació parlamentària i que “caldrà veure’n la definició final”. La número dos del PSC assegura que Barcelona prendrà la millor decisió.

Colau, ferma en el “no”

En atenció als mitjans, l’alcaldessa ha qualificat d’inacceptable l’acord del Ministeri d’Hisenda amb la FEMP, que proposa als consistoris cedir els romanents dels pressupostos dels anys anteriors a l’Estat per superar el cop de la covid-19. Colau insisteix que la guardiola es necessita ara “més que mai per atendre les necessitats bàsiques” dels barcelonins, i vol destinar part dels diners a fer front a la crisi del coronavirus a la ciutat.