Drap Art

La plaça Reial tornarà a lluir l’art més sostenible amb el mercat Drap-Art. Cada dissabte, d’11 a 22 h, les parades artesanes i de disseny tornaran a situar-se a l’espai. El que no hi haurà aquest cop seran tallers, per complir les mesures d’higiene i distanciament social impulsades a fi de prevenir contagis de coronavirus.

Degut a l’emergència sanitària, s’havia planificat reduir-ne l’activitat i el nombre de parades, però ara torna amb més força apostant, com sempre, per la sostenibilitat i el reciclatge. El Drap-Art ofereix l’oportunitat d’aprofitar qualsevol mena d’objectes que poden tenir una segona vida, des de productes elaborats a partir de materials reutilitzats fins a diferents articles domèstics.

Al març van impulsar una iniciativa oberta a tots els ciutadans anomenada “artistas confinadxs”, que farà un recull de propostes artístiques que ajudin a millorar la vida de les persones. Hauran de tenir una mirada sostenible, no només amb el medi ambient, sinó també des d’una perspectiva social, sanitària o econòmica.

S’han presentat 41 projectes i 14 han estat seleccionats per publicar-los a la pàgina web i les xarxes socials de Drap-Art. Més tard, sempre que els protocols de seguretat ho permetin, s’inclouran aquests projectes al festival Drap-Art 2020.