L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha titllat d’inacceptable la proposta del Ministeri d’Hisenda de cedir els romanents dels pressupostos dels anys anteriors al Govern espanyol. Per Colau, és “una falta de respecte i una incomprensió cap al municipalisme”.

L’alcadessa diu que els municipis ja estan infrafinançats de manera habitual, però que amb la crisi del coronavirus la situació s’ha agreujat. L’Ajuntament de Barcelona ha deixat d’ingressar uns 300 milions d’euros i, en canvi, ha incrementat la despesa, ja que ha donat més ajudes socials.

“Necessitem els romanents més que mai per atendre les necessitats bàsiques de la nostra població “, ha reclamat Colau, que considera que l’actual situació representa “el món al revés“. Considera que si s’accepta la proposta del Ministeri d’Hisenda els ajuntaments estarien finançant l’estat que, en canvi, té altres mecanismes per buscar finançament.

Prèviament, l’Ajuntament ja havia anunciat que no cediria els estalvis municipals al Govern. Se sumava així a les grans ciutats catalanes en reclamar al Govern que rectifiqui l’acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que proposa cedir part dels estalvis municipals al Govern per fer front a la crisi del coronavirus.