(ACN / redacció) La campanya de vacunació agafa embranzida. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha anunciat que “de ben segur” a mitjans de maig començarà la immunització de les persones entre 50 i 59 anys. En una entrevista a ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio, la responsable de Salut ha apuntat que durant aquest mes es doblaran el nombre de dosis respecte a les d’abril i ha assegurat que el 9 de maig, quan decaigui l’estat d’alarma, el 80 % de les persones d’entre 60 i 79 anys ja estaran vacunades.

La vacunació no s’atura, tampoc l’1 de Maig

Aquest dissabte continua l’administració de vacunes als 24 punts que ha habilitat el Departament de Salut per tot el territori català. Concretament, les dosis van dirigides als ciutadans que tenen entre 70 i 79 anys i se’ls administra la vacuna de Pfizer.

El CAP Casernes de Sant Andreu és un dels punts en què els professionals treballen aquest Priner de Maig. Ho fan en un horari extens, de 8 a 20 h, i tenen previst d’administrar unes 800 vacunes. De moment no s’han registrat llargues cues.

Un 70 % de la població, vacunada al juliol

Un cop es finalitzi la vacunació d’aquests grup de població, Vergés ha manifestat que “potser” també es convoquen per franges els ciutadans d’entre 40 i 49 però que, per sota d’aquesta edat, les crides podrien ja ser “massives” i sense “filar tan prim”, apel·lant, directament, a majors de 16 o 18 anys. En relació amb la immunitat de grup, la responsable de Salut ha assegurat que si la Unió Europea compleix amb els seus compromisos d’entrega de vacunes, es podria arribar a vacunar el 70 % de catalans al juliol.

Vergés, crítica amb el “desgavell” d’AstraZeneca

Pel que fa a AstraZeneca, Vergés ha criticat el “desgavell” en relació amb les franges d’edat que es pot administrar, i ha advertit que confia que no es produeixi una “situació absurda: rebre vacunes i no poder-les posar” perquè l’Estat encara no ha decidit què fer-ne.

Fi de l’estat d’alarma

Vergés ha reiterat que el govern està treballant per trobar les eines per poder aplicar, només si calen, restriccions com les que s’aixecaran amb el final de l’estat d’alarma. En tot cas, ha dit que l’última paraula serà dels tribunals, el TSJC . “No hauríem de trobar entrebancs en els tribunals, com ha passat en alguna ocasió”, ha advertit.