El Departament de Salut ha començat a citar les persones d’entre 50 i 59 anys per vacunar-se de la covid-19. Durant els pròxims dies i setmanes, els nascuts entre els anys 1962 i 1971 rebran les notificacions per SMS “de forma esglaonada”, començant per les més grans d’aquesta franja d’edat (les nascudes el 1962). Aquest col·lectiu rebrà el vaccí de Pfizer.

Tot i que ja s’estan citant les primeres persones, també es pot demanar cita al web Vacunacovidsalut.cat, sempre que hi hagi punts de vacunació i horaris disponibles. En el cas que no es pugui agafar hora, Salut recomana tornar-ho a provar els dies vinents per comprovar més disponibilitats.

Les persones que rebin l’SMS o demanin cita al web podran rebre el vaccí en un dels nombrosos punts de vacunació que hi ha a Catalunya. Funcionen en franges de matí (de 9 a 12 h) i tarda (de 15 a 19 h). 

Altres col·lectius cridats a la vacuna

Des de l’inici del procés de vacunació i fins ara, primer es van convocar públicament les persones majors de 80 anys, que van rebre el vaccí de Pfizer. Després va ser el torn d’aquelles d’entre 60 i 69, que estan rebent el d’AstraZeneca. No va ser fins més tard quan es va cridar la població d’entre 70 i 79 anys (Pfizer) i ara ha estat el torn de les persones nascudes entre el 1962 i el 1971 (50-59 anys).

Quins seran els pròxims col·lectius cridats a vacunar-se de la covid-19? Salut ja ha avançat que, si es manté el calendari previst d’arribada de dosis, es començarà a immunitzar les persones d’entre 40 i 49 anys al juny.