La plataforma veïnal contra la construcció d’una macrocuina, també anomenades cuines fanstasma, al carrer de Puigcerdà, a Sant Martí, torna a mobilitzar-se aquest dijous per fer sentir les seves queixes. Un grup de veïns s’han concentrat davant la seu del districte, amb la intenció d’entrar-hi, tot i que no han pogut passar del vestíbul.

Denuncien que les cuines fantasma, locals de grans dimensions que donen servei a diverses empreses de menjar a domicili, provoquen molèsties al veïnat, com ara fums, males olors, sorolls i més trànsit, tant de mercaderies com d’entrada i sortida dels repartidors a domicili. Consideren que aquest tipus d’empreses han de ser fora dels barris, a zones industrials.

Moment de la protesta contra les macrocuines a Sant Martí

Queixes a diversos punts de Barcelona

La de Sant Martí no és l’únic projecte de macrocuina a Barcelona que aixeca queixes veïnals. De fet, l‘Ajuntament ha suspès totes les llicències d’activitat noves per aquests projectes, entre las quals, la de Sant Martí que ara per ara, no podrà obrir. Això, però, no ha aconseguit aturar les protestes dels veïns que tornen a mobilitzar-se després de les concentracions de l’11 de març a la plaça de la Palmera i del 25 de març a la Gran Via.