ROGER ESPAÑOL

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar, en qualitat de perjudicat i investigat, Roger Español, pels fets esdevinguts l’1 d’octubre del 2017 a l’Escola Ramón Llull. Segons ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ se l’investiga per un possible delicte d’atemptat a l’autoritat, per haver tirat, presumptament, una tanca i haver recriminat a un policia la seva actuació. Haurà d’explicar-se davant el tribunal el proper 21 de desembre.

Els escopeters justifiquen l’ús de pilotes de goma

La citació judicial arriba després que aquest dimarts van declarar quatre escopeters de la Policia Nacional que van actuar també a l’Escola Ramon Llull. Els agents van admetre haver usat pilotes de goma però ho van justificar “per l’odi extrem dels concentrats”.

Español critica l’estratègia de la por

Aquest dimarts un dels advocats dels policies, Antonio Suárez-Valdés, va posar en dubte que Roger Español quedés ferit a l’ull per l’impacte d’una pilota de goma. Va assegurar que “estaven plovent tot tipus d’objectes i li’n podia haver caigut qualsevol”. Per Español “les imatges són clares i no deixen lloc al dubte.

El jove considera que aquestes explicacions són “un intent de desviar l’atenció cap al que és important, que van usar pilotes de goma”, prohibides a Catalunya. Español considera que aquestes argumentacions fan “encara més dur i difícil” el procés legal per als ferits de l’1-O. Lamenta a més que això sigui part de “l’estratègia de la por”, que ja està aconseguint que alguns ferits de l’1-O retirin les denúncies per por de represàlies.

Pel que fa a l’estratègia jurídica, Español celebra “que els escopeters estiguin asseguts al banc dels acusats” i aspira a poder identificar l’agent que, presumptament, li va disparar la pilota de goma.