El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha declarat aquest dimarts com a denunciant al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, el que investiga el referèndum de l’1 d’octubre. Fernández Díaz ha demanat al jutge que esclareixi si l’Ajuntament va cedir dades dels barcelonins a la Generalitat per al cens de l’1-O i si va col·laborar d’alguna manera en l’obertura d’escoles públiques i centres cívics municipals.

En el cas del cens, ha aportat al jutge una resposta escrita del consistori a una pregunta feta pel PP en què sosté que no hi va haver cap donació de dades completa. “El que ens preguntem és: això significa que s’obre la possibilitat que l’Ajuntament hagués fet una cessió parcial de dades?”, s’ha qüestionat Fernández Díaz a les portes de la Ciutat de la Justícia. Per això, el dirigent popular ha instat el jutge a investigar-ho.

Pel que fa a l’obertura d’equipaments municipals com a punts de votació l’1-O, Alberto Fernández s’ha mostrat partidari d’aportar altres proves si el jutge l’hi demana. Fonts municipals van reiterar dilluns a betevé que l’Ajuntament va pactar amb la Generalitat facilitar la votació de l’1-O sense posar en risc ni la institució ni els funcionaris.