L’espai ubicat a la cantonada del carrer de la Foradada amb el carrer del Turó de la Trinitat, a la Trinitat Vella, s’ha convertit en una nova plaça. El 20 de novembre, que se celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants, s’ha aprofitat per descobrir la placa.

Un nom reclamat des de fa molt anys

La Xarxa dels Drets dels Infants de Barcelona, integrada per 20 entitats que treballen temes d’infància a la ciutat, va demanar a l’Ajuntament el juny de 2014 commemorar els 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants posant un carrer, plaça, parc o jardí el nom Drets dels Infants. Després de rebutjar-se tres cops per part de la Ponència de Nomenclàtor de l’Ajuntament, l’octubre de 2017 el Consell Plenari del districte de Sant Andreu va aprovar per unanimitat nomenar plaça dels Drets dels Infants a la plaça sense nom ubicada al carrer de Foradada, número 25.

La plaça té nom però falta remodelar-la

Aquest espai, situat davant del centre cívic del barri, es remodelarà a finals de 2018. L’actuació preveu millorar l’accessibilitat i dignificar l’espai. Les obres també inclouen l’enderroc del mur del solar adjacent i això deixarà visible una mitgera al nord de la plaça. Els infants de les escoles del barri han pogut col·laborar en el projecte d’aquesta mitgera a través d’un procés creatiu amb l’Escola Ramón y Cajal, l’Escola Ramon Berenguer III i coordinat pel col·lectiu d’arquitectes el Globus Vermell. El tema d’aquesta proposta artística ha estat els drets dels infants i la memòria històrica del barri. La remodelació durarà aproximadament sis mesos i està inclosa en el Pla de barris.