El 6è Congrés del Tercer Sector Social s’ha inaugurat amb un avís a les institucions sobre el fenomen de la “urbanització de la pobresa“. La presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina, ha advertit que per fer front a aquest problema cal que les administracions locals i les entitats socials treballin conjuntament. Durant la seva intervenció al congrés, l’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que “les desigualtats són a aquí en part per un sistema econòmic injust“. Per fer-hi front, Colau ha assegurat que estan treballant per resoldre-ho perquè Barcelona és la ciutat que “lidera la inversió social a tot l’estat” i la que hi inverteix més recursos.

El lema del 6è Congrés del Tercer Sector Social és “Desigualtats socials, solucions locals” i se celebra el 21 i 22 de novembre a La Farga de l’Hospitalet. La inauguració institucional ha tingut lloc aquest dimarts a l’Auditori del Disseny Hub Barcelona, i també ha comptat amb les intervencions del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín. Durant l’acte, el grup El Coro de Sentmenat ha representat l’obra ‘Baixa’t del bus de l’abús’ per denunciar les situacions de desigualtat.

A l’espai exterior de l’edifici del Disseny Hub una desena de treballadors socials s’han concentrat amb una pancarta per protestar per l’externalització dels Serveis Socials. Denuncien que la precarització de les seves condicions laborals repercuteix en la qualitat del servei que es presta. Per això demanen una “municipalització total del sector”.

Protesta de treballadors del tercer sector

Dos dies de debat per buscar solucions a “l’empobriment de les ciutats”

El 6è Congrés del Tercer Sector Social disposarà de nou debats i col·loquis, un espai d’innovació digital i un “social speakers corner“, que acollirà 84 experiències innovadores sobre la gestió i organització de les entitats socials. Francina Alsina ha destacat que l’objectiu és “crear un espai comú i de debat sobre com les nostres ciutats s’estan fent pobres“. En aquest sentit ha remarcat que, segons dades de l’ONU, el 2050 gairebé el 70 % de la població mundial viurà a les ciutats i que actualment a Catalunya més de la meitat de la població ja es concentra en ciutats de més de 50.000 habitants.