El 20 de novembre és el Dia dels Drets de l’Infant. Una data que Fundesplai aprofita per fer-ne una commemoració reivindicativa. L’entitat fa bandera del dret al lleure, la igualtat i la no-violència i aquest dimarts ha mobilitzat 12.000 infants en diferents escoles i esplais de la ciutat que han realitzat diversos actes simbòlics. Fa un any, l’entitat ja va celebrar el Dia dels Drets de l’Infant posant l’accent en el dret al lleure.

Enguany, la reivindicació central ha estat en favor de la igualtat de gènere i la diversitat. Els escolars han pintat bancs amb els colors de la bandera LGTBI, de forma que s’ha creat un espai permanent en els centres. D’aquesta manera, Fundesplai vol fer que sempre puguin veure’s aquests colors per evocar un diàleg al voltant de la diversitat.

Una altra de les activitats que més ha cridat l’atenció dels nens i nenes ha estat un taller de famílies, en què han pogut abordar els diferents tipus de configuracions familiars que hi ha en la societat. També han pintat un mural gegant en què s’han dibuixat a ells mateixos despullats i en què després s’hi han posat la peça de roba que més els ha vingut de gust, per rebutjar les etiquetes que, sovint, marca la vestimenta.

La Fundació Pere Tarrés organitza una festa

La Fundació Pere Tarrés, que promou l’educació i el lleure en infants i joves, també celebra el Dia dels Drets de l’Infant.

L’espai socioeducatiu que la Fundació té al Poblenou acull aquest dimarts diverses activitats al llarg del dia per reivindicar el dret al coneixement, el dret al lleure, el joc i les activitats culturals, i el dret al desenvolupament de manera integral. En definitiva, l’entitat vol potenciar el dinamisme i la creativitat dels més petits a través de l’art i la imaginació.