Una quinzena de víctimes de les càrregues policials de l’1 d’octubre del 2017 a Barcelona han retirat les denúncies que havien presentat per por. Ho ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ de betevé Núria Garrido, presidenta de l’Associació de Juristes pels Drets Humans.

Les víctimes temen acabar investigades

Ha detallat que, en molts casos, aquestes persones tenen por d’acabar investigades (com el jove que va perdre un ull en les càrregues, Roger Español). Garrido ha afegit que a molts denunciants els ha tirat enrere que al sumari judicial els denunciants “constin amb noms i cognoms” i creu que això ha fet que molts “empresaris i comerciants” hagin retirat la denúncia perquè  que “no volen que el seu nom circuli.”

Aquesta lletrada representa 50 de les persones que van resultar ferides del dia del referèndum. Segons el govern, més d’un miler de persones van patir lesions aquell dia a mans de la policia.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Les càrregues policials de l’1 d’octubre a Barcelona, en un mapa audiovisual” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/1-octubre-mapa-carregues-policia/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’estratègia de la por

L’advocat d’Alerta Solidària Xavier Monge, que representa Marta Torrecillas –una de les agredides a l’Institut Pau Claris- lamenta el procés de “revictimització” que està aplicant la fiscalia. També ha explicat que el ministeri fiscal l’investigarà per resistència a l’autoritat.

Crítiques a l’actuació del Col·legi d’Advocats de Barcelona

Sergi Blàzquez, advocat de l’associació Drets, i Núria Garrido, presidenta de l’Associació de Juristes pels Drets Humans, denuncien la “poca implicació” del Col·legi d’Advocats de Barcelona en la protecció dels drets de les víctimes de l’actuació policial de l’1 d’octubre a Barcelona.

David contra Goliat

Marta Torrecillas i Esther Raya, que també han denunciat el dispositiu policial a l’Institut Pau Claris, asseguren que es troben immerses en una batalla judicial desigual.

La setmana passada van començar les declaracions d’alguns dels policies nacionals que van participar en l’1 d’octubre.