Hospital del Mar

El cap de Malalties Infecciones de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha afirmat que actualment hi ha més persones que ingressen per la grip que per la covid. De fet, en les darreres 24 hores, a les urgències hospitalàries d’aquest centre han atès el doble de persones amb grip que amb covid. En una entrevista a RAC1, Güerri ha explicat que, a diferència de la grip, amb la covid “tenim una vacuna que és altament efectiva” i que protegeix els vacunats de desenvolupar una malaltia greu o d’haver d’ingressar a l’hospital. El problema, segons el cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar és que ara “s’ha de conviure amb dos virus que estan circulant molt” i, per tant, s’han d’adaptar les estructures sanitàries a aquesta “nova realitat”.

La quarta dosi, recomanable per als més grans i els vulnerables

Tot i això, Güerri considera que les persones grans i les més vulnerables són més susceptibles que la covid els descompensi altres malalties que puguin tenir. Per això, considera que a aquest col·lectiu se’ls ha d’oferir una quarta dosi del vaccí “per reforçar la resposta immunitària”. De fet, la presidenta del Comitè Científic Assessor, Magda Campins, pronostica que en els propers dies s’anunciarà aquesta quarta dosi per a aquests col·lectius.

“El concepte d’onada ja ha passat”

Güerri creu que encara s’ha de veure si la covid adoptarà la forma de brots epidèmics com la grip, és a dir, si tindrà pics estacionals o hi haurà casos esporàdics durant tot l’any. “Si és així, parlar d’onada no té gaire sentit”, afirma. Considera que el concepte d’onada com les que s’han viscut en aquests dos anys de pandèmia, i que “deformava tota l’assistència sanitària”, “ja ha passat”. Una visió diferent de la que ha expressat aquesta setmana l’epidemiòleg Oriol Mitjà, que afirma que la covid està “desbocada” i que és el principi de la setena onada.