Els Mossos d’Esquadra han detingut un traficant de drogues molt perillós que estava reclamat per les autoritats alemanyes per diversos delictes comesos l’any 2019. Agents del Grup de Recerca Activa de Fugitius de la Unitat d’Entorn Penitenciari, van dur a terme el 13 d’abril en un hotel del districte de Gràcia de Barcelona, que fonts dels Mossos no han concretat.

Segons ha informat la policia en un comunicat, el detingut, de 25 anys, tenia pendent una ordre europea de detenció emesa per les autoritats alemanyes. El buscava la Fiscalia de Stuttgart (Alemanya) per tràfic de drogues, lesions greus i per possessió de narcòtics. Tots aquests delictes els havia comès l’any 2019 i, per aquest motiu, complia condemna a Alemanya.

Molt perillós, segons la policia

Segons els serveis policials alemanys, l’investigat seria un important intermediari en el tràfic de substàncies estupefaents a la zona de Madrid. El mes de març una de les operacions en les quals participava va fracassar. Això va provocar que des d’aleshores, segons els Mossos, “estigués preocupat per la seva seguretat personal” i, en prevenció de possibles revenges, es va desplaçar fins a la localitat de Rotterdam (els Països Baixos), juntament amb un altre individu, amb la intenció d’adquirir diverses armes de foc.

L’arrestat tenia la consideració de molt perillós i, per aquest motiu, la policia alemanya havia emès una alerta als cossos policials perquè els agents extremessin les mesures de seguretat. Van advertir que, en cas de detenció, podia tenir una actitud hostil i violenta cap a la policia.

Detingut quan entrava a l’ascensor

Els Mossos van iniciar una investigació per localitzar-lo i arrestar-lo, “sempre tenint present la seva perillositat i la possible reacció hostil que pogués tenir quan s’adonés que la policia l’havia detectat”. Finalment, el van poder situar en un hotel de Gràcia.

El 13 d’abril el van detenir a l’interior de l’hotel quan entrava en un dels ascensors. En aquell moment, el fugitiu duia a sobre 3.300 euros i se li van intervenir una petita quantitat d’haixix i marihuana. El detingut ha ingressat a la presó en espera que sigui extradit a Alemanya.