vacuna covid
Foto: ACN

El Ministeri de Sanitat ha anunciat aquest dijous l’aprovació de la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a aquelles persones més vulnerables. Es tracta d’una dosi de record que s’administrarà un cop hagin passat cinc mesos d’haver rebut la tercera dosi. Es preveu que rebin aquesta quarta dosi del vaccí les persones immunodeprimides, amb càncer, amb VIH o amb trasplantaments, entre d’altres. Aquesta decisió forma part de la novena actualització de l’estratègia de vacunació.

Aquesta dosi de reforç serà la quarta per a aquelles persones d’alt risc vacunades prèviament amb Pfizer, Moderna i AstraZeneca (la majoria), i la tercera dosi per a aquelles persones hagin rebut alguna injecció de Janssen.

Qui rebrà la quarta dosi?

Sanitat ha explicat que aquesta dosi de reforç s’administrarà, per norma general, a totes aquelles persones considerades “d’alt risc”, que estan incloses dins del grup 7 de l’estratègia de vacunació. Hi ha, però, altres situacions que permeten rebre aquesta dosi de record:

  • persones que hagin rebut un trasplantament (autotrasplantaments o trasplantaments de progenitors)
  • persones amb càncer
  • persones amb VIH
  • persones amb síndrome de Down
  • persones immunodeprimides
  • persones que justifiquin un viatge internacional per motius laborals o d’estudis

Tercera dosi ja per a tots els majors d’edat

El Govern espanyol ha fet l’anunci de la quarta dosi a persones vulnerables hores després que la ministra, Carolina Darias, hagi explicat que la Comissió de Salut Pública ha acordat també obrir el període de la tercera dosi al grup d’entre 18 i 39 anys.