Un grup d’activistes s’han concentrat a les portes de la Casa de Rússia de Barcelona per denunciar les violacions dels soldats russos a la ciutadania ucraïnesa. Una quinzena de persones s’han situat davant la façana de la fundació amb el cos tacat de pintura vermella, la roba estripada i les mans lligades a l’esquena. Els manifestants han dut també diverses pancartes que recollien el testimoni d’algunes de les víctimes. Amb aquesta performance han volgut conscienciar veïns i turistes dels “actes comesos pels soldats russos des que va començar la guerra”, al mateix temps que demanen a la Casa de Rússia que es pronunciï i condemni les violacions.

“Està passant cada dia”

Els activistes, la majoria amb família i amics a Ucraïna, afirmen que la població ucraïnesa és víctima de violacions per part dels soldats russos. “Hi ha dones violades, hi ha àvies, nens i també homes violats per soldats russos“, lamenta Liuba Haieva, una de les activistes. “Això està passant cada dia a Europa. Per això, tot i que no soc allà, lluito des d’aquí”, afegeix.

Nova protesta davant la Casa de Rússia

Aquesta no és la primera acció protesta que ha tingut lloc davant la fundació. A finals de març uns desconeguts van pintar la façana de la seu de la Casa de Rússia a Barcelona. A banda i banda de l’entrada encara s’hi pot llegir fins a cinc vegades “Rússia mata infants”. Fonts de l’entitat ja van denunciar als mitjans de comunicació que, al marge dels grafits, reben trucades amb amenaces des que va esclatar la invasió d’Ucraïna.