L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha afirmat que la pandèmia de la covid-19 “està desbocada” i ja parla que estem “al principi de la setena onada”. En un fil a Twitter, Mitjà ha mostrat una fotografia en què surt ell amb un test d’antígens que li ha donat positiu i ha assegurat que hi ha hagut un increment de la incidència, d’hospitalitzacions i de morts. Mitjà lamenta que la infecció el va trobar “signant llibres per Sant Jordi”.

Per tot plegat, ha demanat a Salut que reintrodueixi les proves, els aïllaments, les mascaretes i la ventilació ja que assegura que la població “ha anat perdent immunitat i a més “han arribat variants més transmissibles”.

La retirada de les mascaretes i l’augment de les interaccions socials

En el fil de Twitter, Mitjà ha explicat que l’augment de la incidència s’explica perquè entre el 15 i el 25 d’abril “la gent va començar a tenir més interaccions per vacances, festivitats, gimnasos, cinemes, discoteques…”. A més, recorda que el 20 d’abril es van retirar les mascaretes i que aquesta era una “mesura que protegia l’individu de la infecció i també reduïa la incidència poblacional”.

Finalment, assenyala que aquest dimecres el secretari general de l’OMS “ha renyat avui els estats membres” i els ha advertit que “aquest virus no desapareixerà només perquè els països deixin de buscar-lo. Encara està estenent-se, encara està canviant i encara està matant”.

Oriol Mitjà ja va advertir fa uns dies que en els propers mesos arribaria una variant nova que escaparia a les vacunes, va reclamar que “tots els mecanismes continuessin vigents” i es va mostrar crític amb la nova estratègia de les administracions davant la covid.