Barcelona es prepara per un Sant Joan 2020 marcat per la sortida de la crisi del coronavirus. Si les fogueres eren el tret distintiu de la festa, tot apunta que no es podran encendre. Segons ha pogut saber betevé, les associacions encarregades de les fogueres més populars de la ciutat asseguren que, a no ser que hi hagi un canvi d’última hora, no podran organitzar-les enguany.

Alguns demanaran permís per si, finalment, es pot fer foguera

Els veïns del Casc Antic veuen molt difícil celebrar la foguera de l’Arc de Triomf. Ara bé, demanaran el permís a l’Ajuntament per si finalment hi ha canvi de plans i es poden fer. Els veïns de Sant Antoni tampoc no tenen previst, per ara, encendre la gran foguera de l’avinguda de Mistral tot i que han tramitat els permisos, i el mateix passarà en principi amb la foguera que des de fa més de 30 anys que s’organitza al Clot, i que l’any passat van traslladar per primera vegada a l’avinguda Meridiana.

Des de l’Ajuntament de Barcelona expliquen que treballen en el pla per celebrar la revetlla de Sant Joan a la ciutat, però no volen entrar en detalls perquè diuen que “encara és molt d’hora” per saber què es podrà fer la nit del 23 de juny. L’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que treballen en coordinació amb la Generalitat per detallar com serà la revetlla d’aquest estiu: “No podrà ser un Sant Joan com altres anys”.

Protecció Civil ha verbalitzat en les últimes hores que les revetlles no es podran celebrar a la platja i que les celebracions podran reunir entre 15 i 20 persones utilitzant pirotècnia més petita del que és habitual. Des de la Generalitat s’ha especificat que no es podrà assistir a grans festes organitzades ni tampoc anar a la platja. En el cas que es vagi a una celebració organitzada, ha de ser amb petit aforament, amb multiescenaris i asseguts. De fet, per Sant Joan es podria ja anar a la segona residència, uns desplaçaments que podrien arribar abans de la fase 3.