Més d’un veí de l’entorn de Barcelona aquest dilluns ha fet la mateixa pensada: passejar pel litoral. Famílies i grups d’amics han aprofitat que ja estan permesos els desplaçaments entre les tres regions sanitàries —Barcelona ciutat i àrees metropolitanes nord i sud— per veure el mar després de més de dos mesos de confinament pel coronavirus.

Als locals del passeig Marítim s’han retrobat amics de tota la vida separats per la pandèmia i s’han recuperat les celebracions. Una parella de Terrassa, al Vallès Occidental, per exemple, s’ha mogut a la ciutat per celebrar els 24 anys de casats davant del mar. Malgrat l’absència de turisme, les taules de bars i restaurants disponibles a les terrasses s’han omplert.

Els restauradors abaixen els preus

Al Restaurant Salamanca, a la Barceloneta, aquest dilluns a la tarda no han parat. Ara bé, si ho comparen amb la mateixa època del 2019, encara treballen a mig gas. Una part de la plantilla segueix en ERTO, i s’han adaptat per atreure més clientela local. “Hem abaixat els preus […] perquè l’economia ha perdut molt. Estem preocupats… es va treballant, però amb calma i vigilant molt”, explica Silvestre Sánchez, el fundador.

Taules plenes al restaurant Salamanca.
Taules plenes al Restaurant Salamanca, a la Barceloneta

Els venedors ambulants ja proven sort

Aquest festiu, al litoral s’ha respirat una tímida normalitat. A la sorra, els xiringuitos també s’han omplert i més d’una família hi ha passat la tarda. Fins i tot, malgrat que no està permès, alguns s’han ficat a l’aigua. I ha tornat una realitat més que habitual a les platges barcelonines: els venedors ambulants ja comencen a provar sort, i els conductors de bicitaxi intenten sobreviure sense turistes.

Venedor ambulant platja coronavirus
Un venedor ambulant ofereix mocadors a peu de sorra