L’Associació de Veïns de la Vila Olímpica alerta d’un repunt d’actes incívics al barri arran de la reobertura d’alguns locals i terrasses del front marítim, com l’Opium. El president d’aquesta entitat veïnal, Jordi Giró, denuncia que després de setmanes sense incidents pel confinament, aquest cap de setmana diversos veïns s’han queixat de “defecacions, crits, baralles, ‘botellones’ i pintades” al barri. “Ho hem notat de forma bestial els últims dies amb la posada en marxa dels locals d’oci”, sentencia Giró.

El veïnat tem que això sigui el preludi d’un estiu incívic al barri: “Tal com van la climatologia i l’oferta dels locals, veiem que els nostres problemes aniran en augment”, diu Giró, qui recorda que els veïns de la Vila Olímpica “ja han viscut altres estius amb problemes d’incivisme”.

Crítiques a la festa d’Opium

Pel que fa a les imatges polèmiques d’una festa a Opium en què els assistents no respecten la distància de seguretat ni duen mascareta, el president de l’AV Vila Olímpica critica que “la Guàrdia Urbana hauria d’haver actuat de forma més diligent” i assegura que “no és veritat” que s’incomplís la normativa en moments puntuals de la nit —tal com sosté la direcció de la discoteca—, perquè “nosaltres tenim gent que passeja per allà”.

Giró també critica que Opium faci servir la llicència de restaurant per obrir la terrassa, que “no és una terrassa sinó la prolongació d’una discoteca en la qual hi ha música” perquè “això no és el que diuen les ordenances”. En aquest sentit, el president de l’associació veïnal recorda que les discoteques hauran de romandre tancades inclús en la fase 3.

“A menys de 100 metres tenim l’Hospital del Mar, amb gent que s’ha deixat la vida atenent persones malaltes”, recorda Giró, que diu que és una “disbauxa” que “no hem d’acceptar” i, per això, recorda a les administracions que “no s’hi val a amagar-se”.