D'esquerra a dreta, Albert Batlle, Ada Colau i Joan Ignasi Elena
D'esquerra a dreta: Albert Batlle, Ada Colau i Joan Ignasi Elena abans de la junta de seguretat de Barcelona

Tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona asseguren que estan preparats per aplicar el toc de queda nocturn a partir d’aquest mateix divendres. El TSJC ha avalat la mesura aquest migdia i es començarà a aplicar quan es publiqui al DOGC. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat que aquesta nit es posa en marxa un dispositiu “molt complert”, de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, per instar que la ciutadania compleixi les mesures “en la seva totalitat”.

Batlle: “No cal tancar res, està prohibida l’ocupació de l’espai públic”

En el cas de la Guàrdia Urbana s’incrementen els efectius entre un 25 i un 30 %, allargant el torn de tarda dels agents i reforçant el de la nit. Conjuntament amb els Mossos, es reforçarà la vigilància d’aquelles zones de la ciutat on habitualment s’hi concentren més persones a les nits, com les platges i les places. Batlle, però assegura que no caldrà tancar res, tampoc les platges. “No cal tancar res, està prohibida l’ocupació de l’espai públic”, ha afirmat. De tota manera, el tinent d’alcalde ha reconegut que “poden ser dies complexos” i ha fet una apel·lació a la responsabilitat ciutadana.

El delictes sexuals i els maltractaments a la llar, els únics que pugen el 2021

L’aplicació del toc de queda ha estat un dels temes que s’han tractat a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Barcelona d’aquest divendres, on també s’han donat dades de l’activitat delinqüencial a la ciutat durant el primer semestre del 2021. Les dades mostren que la pandèmia ha provocat un descens considerable dels fets delictius a Barcelona durant el primer semestre del 2021Baixen un 44 % respecte al mateix període del 2019. El descens es produeix en tots els delictes, excepte en els maltractament en l’àmbit de la llar, que pugen un 38 %, i en les denúncies per delictes sexuals, que s’han incrementat un 22 %.

La darrera reunió de la Junta Local de Seguretat es va celebrar el mes de març i també es va constatar la baixada dels fets delictius a la ciutat durant el 2020. Tot i això, l’Ajuntament considera que va ser un fet excepcional motivat per la pandèmia i la situació de confinament.