A la Residència Marvi Park, al carrer de Mallorca, des de dilluns, s’han donat diversos casos d’infectats per coronavirus entre els residents però els treballadors no disposen de prou material de protecció per atendre tothom amb seguretat. Dimarts van rebre cinc caixes de mascaretes però no en tenen prou i aquest dijous ja se’ls han acabat les bates de protecció.

També els falten guants i, a més, dels 35 professionals sanitaris que treballen a la residència, només set estan actius i tenen el suport de quatre persones més, dues per torn, que els ha proporcionat la Generalitat però no donen l’abast.

Aquest dijous també els han visitat tècnics del Departament de Salut per valorar la situació a la residència però no els han garantit que els puguin donar una solució ràpida: els han posat en llista d’espera per proporcionar-los reforços en personal d’infermeria i metges.

Famílies mobilitzades

Davant la falta de personal i de recursos materials de la residència, les famílies s’han organitzat per reclamar suport. Irene Clapés, una de les familiars, assegura que han trucat a totes les portes que han pogut però que ningú els fa cas. “Què estan esperant, que es morin tots?”. Tant els familiars com la direcció de la residència fins i tot s’han posat en contacte amb la Unitat Militar d’Emergències perquè vinguin a desinfectar l’espai però de moment no n’han obtingut cap resposta.