La Plataforma CAP Raval Nord Digne i la Xarxa de Suport Mutu del Raval demanen “posar a disposició de les autoritats sanitàries les places dels 50 hotels” del barri. Asseguren en un comunicat que “la situació crítica” que estan patint aquests dies per l’emergència del coronavirus és més greu en aquesta zona de la ciutat per la seva “complexitat”. Diuen que “l’aïllament que han de fer moltes veïnes que han donat positiu és impossible per les condicions d’habitabilitat en què viuen”, amb “pisos minúsculs o famílies que viuen en una sola habitació”.

Des de les entitats del Raval també demanen que aquests hotels serveixin per a persones que “viuen al carrer sense possibilitat de confinament” o per a les dones víctimes de violència masclista “que han de conviure, forçadament, amb el seu maltractador”. Asseguren que han comptabilitzat un total de 8.677 places hoteleres que podrien “ser habilitades com a hospitals de salut” per a “les veïnes amb una simptomatologia lleu“. D’aquesta manera confien que aquestes persones podrien “passar l’aïllament obligat en unes condicions que frenarien l’expansió del contagi de la malaltia”.

Elisenda Puchades, membre de la Xarxa de Suport Mutu, ha explicat a betevé que les places hoteleres també podrien destinar-se al col·lectiu de les metzineres, format per dones drogodependents que viuen al carrer. Igualment, Puchades creu que els hotels podrien servir per al personal sanitari que treballa al barri i no pot tornar a descansar a casa seva perquè conviu amb persones vulnerables. D’altra banda, la directora del CAP Raval Nord, Anna Romagosa, considera “molt necessària” la proposta que han fet les entitats i encara més per als pacients del barri.

La Plataforma CAP Raval Nord Digne i la Xarxa de Suport Mutu asseguren que tenen coneixement que el Gremi d’Hotels de Barcelona i la Confecat han començat a posar a disposició del Departament de Salut alguns hotels. Però els col·lectius del Raval consideren que això no és suficient, especialment al seu barri, on creuen que “es va amb molt retard”. Per aquest motiu fan una “crida als responsables dels 50 establiments hotelers” a posar a disposició de les institucions les seves places hoteleres i contribuir “a aplanar la corba de contagis“.