La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat que permetrà que les famílies que ho vulguin puguin endur-se a casa els familiars sans que viuen a residències de gent gran mentre duri l’emergència del coronavirus. Un cop passi aquest episodi hauran de tornar a la residència. Les persones que marxin no poden presentar símptomes de covid-19. La mesura entrarà en funcionament en les properes hores, quan es publiqui al DOGC. De moment afecta només les places de les residències públiques però el departament d’Afers Socials i Família treballa perquè també impliqui els centres privats.

La mesura s’ha pres després de l’elevada xifra de morts i de positius d’usuaris de residències a Catalunya. Segons la Generalitat han mort 150 avis i àvies residents als geriàtrics per coronavirus.

Segons explica la conselleria, s’ha de garantir que la persona que marxi de la residència tindrà una bona atenció familiar i que se la podrà aïllar al domicili en cas de posar-se malalta. Si fos aquest el cas, la persona no podrà tornar a la residència fins que no s’hagi curat per evitar un possible contagi al geriàtric.

La direcció del geriàtric decidirà si autoritza la sortida de la persona

La direcció de la residència serà qui tindrà l’última paraula per deixar marxar a casa l’usuari del centre. Es farà un estudi i una valoració de la salut dels residents del domicili abans de donar el permís.