què hi ha convocat vaga 17 maig

Els sindicats ja preparen les protestes per al tram final de tercer trimestre. La vaga del 17 de maig serà l’inici d’un seguit d’accions de protesta contra la gestió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Aquest dia es farà una aturada parcial i, per més endavant, hi ha prevista tres jornades més de vaga, dues de les quals totals. Què hi ha convocat a Barcelona per la vaga del 17 de maig a l’ensenyament?

Piquets informatius dels sindicats per la vaga escolar

Tal com ha informat USTEC-STEs, un dels sindicats convocants de les aturades a l’educació, la vaga del 17 de maig està prevista entre les 8 i les 10 h del 17 de maig coincidirà amb un seguit d’accions de protesta al carrer. Aquest dimarts s’han fet petites manifestacions a Barcelona, amb piquets informatius en tres punts concrets amb motiu de la vaga escolar i que han tallat el trànsit a les rondes i a la Gran Via.

  • 7.30 h: piquet informatiu a la parada de metro Canyelles (L3)
  • 7.30 h: piquet informatiu a la parada de metro Ciutadella (L4)
  • 7.30 h: piquet informatiu a les antigues pistes de bàsquet de Can Batlló
què hi ha convocat vaga 17 maig

Cap gran manifestació a Barcelona

Tenint en compte la curta durada de l’aturada del primer dia de vaga, no hi ha convocada cap gran manifestació a Barcelona el 17 de maig. Va haver-n’hi una d’unitària el 14 de maig, tot demanant més recursos per a l’educació pública i la destitució del conseller Gonzàlez-Cambray.

A la resta del territori de Catalunya, hi ha previstes altres piquets informatius i, també, concentracions i encartellades. Així ho ha detallat la USTEC-STEs. Et detallem totes les accions previstes fora de Barcelona.

el Prat de Llobregat8 h: piquets informatius a l’entrada d’alguns centres
8.45 h: concentració a la plaça de la Vila
Lleida9 h: concentració i encartellada davant dels Serveis Territorials d’Educació
Lloret de Mar8.15 h: encartellada i visita de centres educatius
Manresa7.30 h – 8.45 h: piquet a la rotonda de l’Uniplant
Mataró8 h: piquet a la gasolinera de davant dels Bombers de Mataró (via Sèrgia)
Tarragona8 h – 9.15 h: piquet a Picnic – Piquet. Les Gavarres
Tortosa8 h: tall Eix de l’Ebre, plaça dels Nusos