(ACN) El maquinista d’un tren de passatgers dels Ferrocarrils de la Generalitat ha mort aquest dilluns a la tarda després que el comboi hagi impactat amb un tren de mercaderies a l’estació de Sant Boi de Llobregat. Segons ha informat la Generalitat de Catalunya, cap a les sis de la tarda, un vagó d’un tren de potassa ha descarrilat a l’entrada de l’estació de Sant Boi dels Ferrocarrils i ha xocat contra la cabina d’un tren de passatgers que sortia en aquell moment de l’estació. Com a conseqüència de l’impacte, el maquinista del tren de passatgers ha mort.

Es desconeix la causa del descarrilament del tercer vagó del tren de mercaderies, que ha impactat contra la cabina de passatgers en una zona en què els dos “anaven a poc a poc”. A hores d’ara els Mossos d’Esquadra n’investiguen les causes i han activat, entre d’altres, els serveis centrals i regionals, la Unitat de Drons i de Policia Científica per fer la inspecció ocular de la zona.

Una vuitantena de ferits

El xoc també ha provocat dos ferits menys greus, que han estat traslladats a l’Hospital Moisès Broggi, a Sant Joan Despí, sis persones han estat traslladades en estat lleu a l’Hospital de Sant Boi i una en estat, lleu a l’Hospital de Viladecans. De les 84 persones ferides lleus, 77 han estat donades d’alta “in situ”. Els cossos d’emergències han fet acompanyament dels passatgers del tren a una zona segura per ser atesos i valorats pel SEM

Fins al lloc s’hi han desplaçat 10 dotacions dels Bombers de la Generalitat, que estan evacuant el centenar de passatgers de quatre vagons que queden a l’interior del comboi, i es procedirà a assegurar la catenària i el pantògraf per poder treballar amb seguretat.

Un tram de la línia dels FGC, sense servei

Pel que fa al servei a la línia dels FGC Llobregat-Anoia, hi ha servei de trens entre les estacions de Plaça d’Espanya i Cornellà, i entre Colònia Güell i Igualada i Manresa. Entre Cornellà i Colònia Güell s’està gestionant el servei alternatiu per carretera. A causa de l’incident s’ha tallat la sortida de l’autovia C-32 a Sant Boi Centre en tots dos sentits. A més, hi ha dos quilòmetres de congestió a la carretera local BV-2002 a Sant Boi en tots dos sentits.

Primer accident amb víctima mortal als FGC

El xoc és el primer amb víctima mortal del qual es té constància des que la Generalitat gestiona el servei. Ho ha indicat la presidenta d’FGC, Marta Subirà, al costat del vicepresident del govern, Jordi Puigneró, des del lloc de l’accident.